E = MC Hammer

Det här får konsekvenser som jag aldrig lär förstå,
men jag vet att fotoner fast de är så himla små
kan åka obegripligt fort, och mina stackars grå
små celler hinner inte med, men för att ni ska få
en dikt i alla fall blir det en punchline eller två.
Det relativas seger och dess sammanbrott blir då:
Att inget går att lita på gick inte lita på.

DN Exp GP SvD

Annonser
Det här inlägget postades i Utrikes, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till E = MC Hammer

 1. loller skriver:

  LÖL

 2. Barbaselo skriver:

  Detta leder till ett intressant dilemma. Tiden som sådan, är avhängig ljushastigheten. En partikel som rör sig snabbare än ljuset måste därför dyka upp vid målsnöret innan den lämnat ursprungsplatsen. Inte konstigt att Einstein var så ovårdad i håret. Han måste ha kliat sina grå mer än en gång.

  • Peter skriver:

   Nej, du har fel ! det betyder absolut inte det! Däremot är detta en sensationsnyhet met modifikation. Visserligen förutsa Einstein att ingen partikel kunde röra sig snabbare än ljuset, men enligt hans ekvationer (så vitt jag vet ) så härör det sig fortfarande till partiklar som har massa. En foton precis som Neutrino mm. har ingen massa. Det Einstein egentligen föreskriver är att energin det tar att försätta en massa av något slag, i ljushastighet går mot oändligheten!

 3. norah4you skriver:

  Det mest intressanta är att en svensk numera avliden forskare inom den militära biten talade om att detta fanns redan för 40 år sedan. Enligt den mannen, mycket högt ansedd, så skulle det finnas en gräns så att det han kallade partiklar som färdades över ljusets hastighet inte klarade av att bromsas in och passera densamma utan att avge energi på liknande sätt som energi avges vid hastigheter som närmar sig ljusets. En annan forskare sa när strängteorin blev mer allmänt erkänd att strängteorin kunde förklara varför det fanns ett teoretiskt utrymme för partiklar som närmade sig ljusets hastighet från högre hastigheter.

Kommentarsfältet är stängt.