Ett anspråkslöst förslag

Veckans tema är Carema,
blöjor är av högsta vikt.

Ljuva åren, när man får en
skral pension och kanske gikt.

Vård och sängar kostar pengar,
därav denna lärodikt:

Vinst som skrotas, folk som botas
lönar sig förstås på sikt.

GP Exp Exp Exp AB AB DN DN DN SvD

Jfr gärna här och här.

Annonser
Det här inlägget postades i Inrikes. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett anspråkslöst förslag

 1. Sverige har upplevt en grov sekularisering där människor inte tror på en gud, inte tror på att gudomen är kärleksfull, att livet vill det goda bästa. Den alltomfattande breda sekularisering Sverige upplevt de senaste decennierna har medfört att respekten för människokroppen är borta. Det är ju mest kvinnor inom vården som jobbar och dom i sin yrkesutövning finns det inte plats för omsorg och kärleksfull vård om de privata alternativen får gälla. Fram för de gammeldagsa kvinnliga dygderna om att lära sig bry sig om andra människors väl och ve.
  När jag jobbade inom äldrevården i Högalid i Stockholm i slutet av 70-talet fick vi 2 timmar hos varje pensionär och hann med att bry oss om, att lyssna att bereda de gamla tid för att någon lyssnar till vad de har att säga förutom att gå o handla mat, att gå till tvättstugan och att städa o laga lite mat.. vi hann med att sitta ned och låta stressen vara långt borta.
  Bort med allt plågande lönsamhetskalkyler hos privata börsbolag som kommunens biståndhandläggare valt att sälja ut vården till privata företag… bort med lönssamhetstänkandet och fram för värme, solidaritet och rättvisa och frihet för rätten att vara gammal och att ha jobbat och gjort sitt i samhället och nu väntar på Tack från de efterkommande generationerna att de får en värdig ålderdom.
  Fram för respekt för människokroppen!
  Norrköping 11.11.11
  Margareta Maya Gustafsson

Kommentarsfältet är stängt.